Over ons

"Integral Landscape Design is een ontwerpbureau en hovenier voor de Buitenruimte."

Hommel vaste plant

Onze visie

Onze visie is om de wereld een stukje mooier en duurzamer te maken. Buitenruimtes van stadstuin tot landschapspark. Elke plek is uniek, en verdient aandacht. Van stadstuin tot landschapspark, een gericht en integraal ontwerp.

Werkwijze ontwerp - Tuin

Voordat wij beginnen met ontwerpen, worden de wensen van de klant besproken. Tijdens het kennismakingsgesprek worden de eerste schetsen met de hand gemaakt. Vervolgens worden er 3 ontwerp modellen getekend en besproken, dit in combinatie met de toe te passen materialen.

 

 

Wij onderscheiden ons van andere hoveniers door vanuit het landschap te ontwerpen. Doordat Joost Blank, onze ontwerper en eigenaar, een opleiding als Tuin- en Landschapsontwerper heeft gevolgd. Zijn de ontwerpen op een professioneel en onderscheidend niveau. Rekening wordt gehouden met onder andere nieuwe (duurzame) ontwikkelingen, zichtlijnen, beplantingen en aandacht voor de plek. 

 

De tuin modellen worden uitgewerkt in een definitief ontwerp, dit ontwerp komt tot stand na nieuwe gesprekken met de klant. Bij het definitief ontwerp wordt een boekje geleverd met de toe te passen materialen, beplanting (eventueel met beplantingsplan) en sfeerbeelden. Indien gewenst wordt er een 3D ontwerp gemaakt waardoor het ontwerp tot leven komt.

 

 

3D Ontwerp
Beplanten

Werkwijze realisatie - Tuin

Voor het aanleggen van de tuinen, komen wij in teams of als zelfstanfige hovenier langs. De meestge tuinen worden persoonlijk door Joost Blank aangelegd, hovenier en ontwerper. Doordat hij de tuin zelf ontworpen heeft, kan hij inspelen op veranderingen en detaillering. Daarnaast wordt er met andere zelfstandigen samengewerkt, welke veel ervaring en aandacht voor detail hebben.


Door ervaringen bij andere hoveniers, opleiding in tuin- en landschapsontwerp, en 5 jaar als zelfstandige in de hoveniersbranche. Leveren wij profesionele tuinen, is er aandacht voor detail. Tijdens de aanleg kan het zijn dat de klant een verandering wilt, dit kan dan in overleg gedaan worden met de aanwezige hovenier. Zodat de tuin naar wens van de klant wordt uitgevoerd; het is uw Droomtuin!

“Integral Landscape Design, creëert unieke en exclusieve buitenruimten, van tuin tot landschap!”